Μονάδες Αιμοκάθαρσης Λάρισα - Καρδίτσα

Οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης διαθέτουν τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, ο οποίος σε συνδυασμό με την απαρέγκλιτη τήρηση αυστηρών κανόνων υγιεινής εγγυάται την καλύτερη δυνατή ποιότητα αιμοκάθαρσης.

 • Μηχανήματα αιμοκάθαρσης Fresenius 5008 S online
 • Φίλτρα πολυσουλφόνης high και lowflux
 • Επεξεργασία νερού με αντίστροφη ώσμωση
 • Αποστείρωση των μηχανημάτων μετά από κάθε βάρδια
 • Οι ασθενείς βρίσκονται υπό την παρακολούθηση καταρτισμένου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικούμε πολύχρονη εμπειρία καθ΄ όλη τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.
 • Οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης παράλληλα με το χώρο αιμοκάθαρσης διαθέτουν αποδυτήρια, μικροβιολογικό εργαστήριο, θάλαμο βραχείας νοσηλείας καθώς και χώρο αναμονής.
 • Κάθε θέση αιμοκάθαρσης είναι εξοπλισμένη με τηλεφωνική συσκευή,ραδιόφωνο και τηλεόραση.
 • Υπάρχει ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα αιμοκάθαρσης VIP.
 • Οι ασθενείς με ηπατίτιδα B και C υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση σε ξεχωριστούς χώρους ο καθένας, σε διαφορετικά μηχανήματα, ενώ χρησιμοποιούν και τους δικούς τους χώρους υγιεινής.
 • Εντός του χώρου τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ασθενών και του προσωπικού από την νόσο Covid-19.
 • Τέλος, οι Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρσης “ΕΥΤΥΧΙΟΣ ΠΑΤΣΙΔΗΣ”, όπως και η Γενική Κλινική διαθέτουν ιδιόκτητα ασθενοφόρα τα οποία παραμένουν στη διάθεση των ασθενών σε 24ωρη βάση.

Μηχανήματα αιμοκάθαρσης

ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ FRESENIUS

Η γενιά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης Fresenius 5008S προσφέρει μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση όσον αφορά την παροχή on-line αιμοδιαδιήθησης, συνδυάζοντας την αποτελεσματικότητα με την απλότητα.

Το 5008S σύστημα θεραπείας όχι μόνο παρέχει απεριόριστες ποσότητες αποστειρωμένου υγρού υποκατάστασης για μια εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία on-line αιμοδιαδιήθησης, αλλά έξυπνα εφαρμόζει το σύστημα on-line ώστε τα βήματα πριν και μετά την σύνδεση του ασθενούς να είναι εξαιρετικά απλά. Έτσι, οι διαδικασίες on-line priming, on-line bolus, on-line reinfusion του αίματος του ασθενούς, απλοποιούνται και δεν απαιτούν έτοιμους σάκκους διαλυμάτων.

Επιπλέον, 5008S σύστημα θεραπείας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προηγμένων θεραπευτικών επιλογών, όπως την παρακολούθηση του όγκου του αίματος, την εκτίμηση της επανακυκλοφορίας της φίστουλα και ακριβή εκτίμηση της επάρκειας αιμοκάθαρσης κάθε στιγμή (kt/v).

Συγκεκριμένα η γενιά μηχανημάτων αιμοκάθαρσης Fresenius 5008S της μονάδας μας παρέχει:

 • On-line αιμοδιαδιήθηση, τη θεραπεία εκλογής στις ημέρες μας
 • Συνεχή παρακολούθηση της δόσης αιμοκάθαρσης χάρη στο σύστημα OCM® (online clearance monitoring and plasma sodium measurement)
 • Aπόλυτη ασφάλεια του ασθενούς με «υπερκαθαρό» νερό χάρη στο σύστημα DIASAFE®plus filter)
 • Συνεδρία αιμοκάθαρσης με μονή βελόνα
 • Άψογα σχεδιασμένη οθόνη παρακολούθησης του ασθενούς (touch screen. Large (15” TFT), individually adjustable and freely rotatable touchscreen monitor), η οποία σε συνδυασμό με το εξαιρετικό λογισμικό του μηχανήματος (patient card (offline) and/or network integration (online)) παρέχει την καλύτερη δυνατή εργονομία για το νοσηλευτή.
 • Προηγμένα συστήματα παρακολούθησης του ασθενούς

Τεχνολογία Νερού

Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση εκτίθενται σε μεγάλες ποσότητες νερού υπό τη μορφή διαλύματος αιμοκάθαρσης. Στην πραγματικότητα, ένα άτομο που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση μπορεί να έρθει σε επαφή με περισσότερο νερό από ό, τι το μέσο υγιές άτομο σε ολόκληρη τη ζωή του.

Η μόλυνση του διαλύματος ενέχει σημαντικό κίνδυνο για τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση – τονίζοντας τη σημασία της χρήσης  της βέλτιστης ποιότητας νερού.

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας του ασθενούς, έχει σχεδιαστεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντίστροφης ώσμωσης με συστήματα επεξεργασίας νερού. Βασικά χαρακτηριστικά όλων των προϊόντων τεχνολογίας επεξεργασίας του νερού μας περιλαμβάνουν:

 • τη φιλική προς το χρήστη λειτουργία,
 • τη μικροβιολογική καθαρότητα,
 • την τεχνική ασφάλεια και την οικονομική λειτουργία.

Παράλληλα, είναι γνωστό ότι η κάθαρση σχετίζεται με τη φλεγμονή, καθώς και ότι η σχέση αυτή είναι θεμελιώδης για την έναρξη και την εξέλιξη της καρδιαγγειακής νόσου. Έτσι, η καθαρότητα και η ποιότητα του υγρού αιμοκάθαρσης είναι υψίστης σημασίας στην παροχή «καρδιοπροστατευτικής δόσης» αιμοκάθαρσης ενώ ακόμα, συμβάλλει στη βελτίωση της αναιμίας των ασθενών.

Η ρουτίνα παραγωγής ultrapure (υπερ-καθαρού) υγρού αιμοκάθαρσης εξαρτάται επίσης από την εφαρμογή των «υπερηθμών»  της πορείας του υγρού εντός του μηχανήματος αιμοκάθαρσης. Το γεγονός αυτό, διασφαλίζεται και από το DIASAFE ® plus φίλτρο, το οποίο εντάσσεται στο σύστημα θεραπείας 5008/5008S και 4008S Next Generation.
Για να εξασφαλιστεί η ποιότητα του νερού, οι Μονάδες μας υιοθετούν τα διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα για το νερό σε αιμοκάθαρση, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φαρμακοποιίας, της Ένωσης για την Πρόοδο των Ιατρικών Οργάνων (AAMI), τις οδηγίες της Ευρωπαικής Εταιρείας Νεφρολόγων (ERA-EDTA) και του Διεθνούς Οργανισμού Τυποποίησης (ISO).