Οφθαλμολογικό Τμήμα

Στο Οφθαλμολογικό Τμήμα της Κλινικής παρέχονται υπηρεσίες, που αφορούν τόσο τη διάγνωση, όσο και τη θεραπεία των οφθαλμολογικών παθήσεων.

Η Κλινική διαθέτει εξειδικευμένες χειρουργικές αίθουσες, όπου πραγματοποιούνται αποκλειστικά οφθαλμολογικές επεμβάσεις. Με αυτόν τον τρόπο εκμηδενίζεται κάθε πιθανότητα επιμόλυνσης.

Τα παρεχόμενα χειρουργικά μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και  περιλαμβάνουν χειρουργικά μικροσκόπια, συσκευές υπερήχων και μηχάνημα φακοθρυψίας.

Ειδικά για τη θεραπεία του Καταρράκτη:

  Η αντιμετώπισή του Καταρράκτη γίνεται με τη σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο της φακοθρυψίας, εφαρμόζοντας το σύστημα CENTURION VISION της ALCON, το οποίο έχει προκαθορίσει ασύγκριτα πλεονεκτήματα απόδοσης στη χειρουργική καταρράκτη.

Για την επέμβαση χρησιμοποιούνται, επίσης, σύγχρονα μικροσκόπια και μηχανήματα υπερήχων υψηλής ακρίβειας, όπως το μικροσκόπιο OPMI LUMERA 700 ZEISS.

Ο ασθενής, συνήθως, μέσα σε λίγες ώρες είναι σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι του και στην καθημερινή ροή των δραστηριοτήτων του.

Χειρουργικές Παθήσεις Αμφιβληστροειδή - Ωχράς Κηλίδας:

Αναμφίβολα, αντιμετωπίζονται όλες οι χειρουργικές παθήσεις του αμφιβληστροειδούς, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις του χώρου και χωρίς να είναι απαραίτητη η παραμονή στον χώρο της Κλινικής.

 Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζονται ενδεικτικά περιστατικά:

  • απλής ή επιπληγμένης αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς,
  • περιστατικά διαβητικής αμφιβληστροειδοπάθειας (ενδοϋαλοειδική αιμορραγία ή ελκτική αποκόλληση αμφιβληστροειδούς),
  • άλλες παθήσεις της ωχράς κηλίδας,
  • όλο το φάσμα της χειρουργικής οφθαλμικών τραυμάτων (συρραφή, αφαίρεση ενδοβόλβιου ξένου σώματος, τραυματική αποκόλληση, γιγαντιαία ρωγμή)